Nu avem pretenția de a fi cei mai buni, cei mai frumoși, cei mai inteligenți. Libertatea de exprimare e sfântă, garantată de Constituție. A ta și a mea ! Aceștia suntem, aceasta e opinia noastră. Dacă tu gândești altfel, felicitări ! Chintesența Democrației, viziune exprimată de Ion Rațiu, se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătura de sânge, ca să ai dreptul, să nu fi de acord cu mine !

Acestea fiind spuse, haideți să privim o clipă în noi înșine. Trăim într-o comunitate de peste 40.000 de suflete. Majoritatea tinere. Majoritate educate, cu studii superioare. Aici suntem zi de zi, aici ne TRĂIM VIAȚA. aici e casa noastră, căminul nostru. Temporar, veșnic, mai mult sau mai puțin timp. Până acum am auzit că: pute, că nu sunt trotuare, că e trafic infernal, că sunt gropi, că avem cel mai rău primar, cei mai slabi consilieri locali, cei mai urâți funcționari publici, că avem cel mai mai mare haos urbanistic, că avem șobolani, că avem gunoaie, că nu avem nimic, că totul e dezatsru, că suntem cei mai indolenți, cei mai proști, că noi încurcăm traficul din municipiu, că noi aruncăm gunoaiele în Someș…mai adăugați ce doriți. Nu ne-am săturat să ne ponegrim pe noi înșine, să ne ponegrim continuu căminul, casa, comunitatea ?!

De atâta negativism mie personal, mi se întoarce stomacul pe dos și îmi vine să caut o funie și un săpun. Dacă ție îți place, perfect, ai libertatea de a nu fi ade acord cu mine. Dar te rog să nu mai citești mai departe și să dai în colțul din dreapta sus un X pe fereastra din browser și apoi să continui să te scalzi fericit în negativismul cenușiu de la tot pasul. E prea plin deja Online-ul de el.

DACĂ ÎNSĂ ȘI ȚIE ȚI SE PARE CĂ E DESTUL, EȘTI INVITATUL MEU A CITI MAI DEPARTE.

Acum mai bine de 20 de ani, dincolo de Atlantic a fost promovat conceptul de Good News. Indiscutabil, părțile negative ale vieții de zi cu zi ne înconjoară. Ele fac parte din realitate. Nu trebuie negate, dar nici promovate până la saturație și ridicate la rand de normalitate omniprezentă. În aceste condiții s-a propus un trend nou, cel de a prezenta LUCRURILE BUNE. Conceptul de GOOD NEWS. Pentru ce să ne înnegrim clipă de clipă citind/aflând mereu de lucruri negative. Indiscutabil, ele nu trebuie omise. Dar nici să ne scăldăm în ele.

Revenind la Florești, suntem 40.000 de oameni. Unii trăiesc aici de 5 ani, alții de 7. Alții de 50. Unora nici prin gând nu le trece să se mute. De ce, dacă e atât de dezastru aici ?! Cine ar dori să trăiască într-un dezastru continuu ?! Negativismul e perpetuat în online și cu toate acestea populația Floreștiului crește continuu. Iar investitorii și retailerii nu ocolesc Floreștiul deloc. De ce, dacă e atât de dezastru aici ?! pentru că Floreștiul, ca absolut orice lucru de pe planeta aceasta are părți bne și mai puțin bune. Haideți să le descoperim pe cele bune ! Haideți să zâmbim, să promovăm ceea ce ne place, să arătăm și partea pozitivă a întregului numit Florești.

TRIMITE LA florestigilau@gmail.com O POZĂ, DOUĂ, TREI SAU ZECE PRECUM ȘI CÂTEVA PROPOZIȚII DESPRE CEEA CE ÎȚI PLACE ÎN FLOREȘTI. SAU CEEA CE TE-A SURPRINS PLĂCUT. SAU DOAR UN TEXT, FĂRĂ POZE ! CREAZĂ O ȘTIRE DE GOOD NEWS, IAR NOI O VOM PUBLICA ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE ! Nu uita să menționezi un nume complet. Sau doar un prenume, cum dorești! good-news

Și atât, fără nici un premiu, fără nici o recompensă, exceptând un mulțumesc din partea noastră, un zâmbet din partea cititorilor și o zi însorită în suflet pe care ți-ai creat-o.

Iar dacă nu ți-a plăcut absolut nimic, OK, e opinia ta, o respect din inimă, dar păstreaz-o sau fă-o publică altundeva. Unde nu se zâmbește, nu se doresc zile însorite….