Moscova foloseşte presiuni politice pentru a-şi impune agenda în Europa, conform digi24.ro. Iar România, ca parte a continentului, nu scapă de această propagandă. Este ceea ce spune un asistent al secretarului-adjunct de la Departamentul de Stat american, Kathleen Kavalec, aflat în vizită la Bucureşti.usa

Pe de altă parte, diplomatul american a subliniat că se încearcă menținerea unui dialog cu Rusia.

La începutul acestui an, serviciile secrete americane au inițiat o investigație cu privire la infiltrarea de către Rusia a unor partide politice europene prin intermediul finanțărilor oferite ilegal în ultimul deceniu, practică ce ar face parte dintr-o strategie a Moscovei de divide et impera în Europa, scria publicația The Telegraph citată de realitatea.net.
Conform sursei citate, directorul comunității serviciilor de informatii din SUA (DNI), James Clapper, a fost însărcinat de Congresul american să efectueze o astfel de investigație.

Pe de altă parte, NATO anunța, în urmă cu două zile, că e la curent cu încercările Rusiei de a influența dezbaterile și politica din țări membre ale Alianței. O spunea chiar secretarul general al NATO,Jens Stoltenberg. Același lucru îl spunea zilele trecute și președintele Consiliului European. Responsabilitatea de a contracara aceste practici revine fiecărei țări în parte.