Consiliul Local Florești, ce deține părți sociale în SC Quatro Eco Salub SRL fiind asociat în firmă, a aprobat joi seara majorarea de capital a firmei, cu 445.000 lei, și demararea demersurilor pentru transformarea firmei în SA din SRL. Decizia a venit în anul fiscal 2017, urmând a fi suportată din  exercițiul bugetar 2017. Acesta însă nu a fost creionat încă de Minister și, implicit, nici de administrația locală, așa că mărirea efectivă va fi pe undeva prin martie. Dacă se aproba majorarea de capital anul trecut în decembrie, se putea executa din bugetul aferent și existent pe 2016. Aceasta a fost a patra oară când primarul a cerut votul consilierilor pentru majorarea de capital. Acum consilierii PSD, ALDE și PMP au fost PENTRU, deși nu s-a schimbat absolut nimic în situație. Probabil că până acum ordinele politice i-au împiedicat a vota în interesul floreștenilor și nu al grupurilor de interese pe care le reprezintă.floresti_maxi-copy

Tot ieri, primarul Horia Șulea a dat un ultimatum executantului Diferit al Drumului de Legătură SUD și aparatului său legat de demararea lucrărilor efective respectiv virarea sumelor în conturile celor expropriați, cu data de 3 aprilie.

Drumul de legătură Sud, prin spate la Polus/Metro va avea 4,3 km de traseu nou cu 2 bretele de acces în DN1 și legătură cu municipiul în zona depoului de tramvaie Mănăștur. Drumul va fi iluminat public, va avea pistă de biciclete și trotuare.  Finanțarea provine de la bugetul local integral, printr-o linie de finanțare CEC de 47,6 milioane lei (total pentru obiective de investiții de interes local), cu dobândă de 0,3% pe an plus ROBOR.