Agenția pentru Protecția Mediului Cluj  – APM Cluj, a anunțat prin vocea directorului Crăciun, că s-a decis în a acorda Atorizația Integrată de Mediu, fermei de pui din Florești, Bravinvest. Data anunțului: 04.04.2017. de la acest termen curg 30 de zile, în care se pot depune obiecții la La APM Cluj Napoca, Calea Dorobanților 99, bl 9b – fax 0264-410716 – mail office@apmcj.anpm.ro.

Primarul Floreștiului, Horia Șulea a anunțat că Primăria va trimite un memoriu către APM, iar în cazul în care Autorizația va fi eliberată ea va fi contestată în Instanță de administrația publică locală.

Că cine a fost primul?

Prima autorizație de mediu a fermei de pui e din 2006. deci, ea de atunci putea funcționa. Blocurile ANL, aflate la câteva sute de metri de fermă au fost construite în 2003-2004. Pam-pam!

Cum au ajuns blocuri lângă fermă?

Investitorul are un teren, la 11 metri de fermă. Vrea să facă blocuri. Primăria îi dă Certificat de Urbanism în care îi cere printre avize și cel de la APM, Studiu de Impact asupra Sănătății, aviz Direcția de Sănătate Publică, aviz Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția pt agricultură a județului Cluj, astea pe lângă normele urbanistice. Dacă investitorul obține toate avizele ajunge în Consiliul Local care aprobă au ba PUZ-ul. Dacă nu aprobă, poate fi dat Consiliul în judecată, dar sunt șanse să câștige. Votul e sfânt. Dacă CL aprobă, apoi, primăria eliberează autorizația de Construire. Dacă nu o face e dată în judecată și, clar, obligată de Intanță să o elibereze și eventual daune să plătească.

 

Așa că, studiu de caz:

UN BLOC LA 11,29 METRI DE FERMĂ PRIMEȘTE

STUDIU DE IMPACT ASUPRA STĂRII DE SĂNĂTATE A POPULAȚIEI, eliberat de Institutul de Sănătate Publică – Centrul regional de Sănătate Publică Cluj
Acceptul de la Direcția de Sănătate publică a Județului Cluj
Acceptul de la Min. Agriculturii și dezvoltării Rurale – Direcția pt agricultură a județului Cluj

iar APM zice că totul e OK, trebuie doar să respecte proiectul.

La 11 metri de fermă.

PĂI TOȚI DEȘTEPȚII DE LA apm ȘI DSP ZIC CĂ ÎI TREBUIE LA FERMĂ ZONĂ DE PROTECȚIE, DAR TOT EI SPUN CĂ E OK SĂ CONSTRUIEȘTI BLOC LA 11 METRI DE FERMĂ!

 

Țara lui Papură Vodă, unde dacă furi o găină primești 3 ani de pușcărie, dacă îți bați joc de 50.000 de oameni ești promovat și dacă furi 50 de milioane de euro, ești protejt ca martor și iei maxim un an cu suspendare. Noapte bună România, oriunde te-ai afla !

qed1 qed2 qed3