PSD, noaptea ca hoții, au vrut să îi grațieze pe pușcăriabilii condamnați pentru fapte de corupție. Apoi, în Senat, aleșii PSD au votat în Comisia juridică ca cei condamnați pentru luare dare de mită și alte fapte de corupție să fie grațiați.

La 420 km de acestea, PSD nu se dezminte. În ultima ședință Consiliului Local Florești, alesul local Matei Dionisie Doru, de la PSD, a făcut crize când cineva din public a început să filmeze ședința. Că pe el să nu îl filmeze nimeni ! Noo, poate nu e fotogenic nenea de la PSD. Dar uită nenea PSD că ședințele de Consiliu Local sunt prin Lege publice ! Adică oricine are voie să vină, să asiste, să ia cuvântul, să fotografieze și să filmeze. Că îi convine sau nu la nenea PSD Matei Dionisie Doru. Și de ce să nu se filmeze? Îi e rușine la nenea Matei Dionisie Doru PSD de cum se abține de la vot? De ce porumbei ai păcii scoate pe măiastra sa guriță ?!

Pe el să nu îl filmeze….. Dragă nenea arbitru de fotbal cu vaste cunoștințe juridice de penalti, henț, out, ofside, ești consilier local, adică persoană PUBLICĂ ! Nimeni nu te-a pus să fi consilier local! Nu-ți convine? Hasta la Vista !

Matei Dionisie Doru, de la PSD, amenința că el pleacă de la ședință. Mare brânză. Din cele aproximativ 200 de proiecte de HCL din acest mandat, Matei Dionisie Doru, de la PSD, s-a abținut a vota cu Da sau NU la vreo 180. Politica coiului! Particip dar nu mă bag. Păi cum adică? Tu ai fost ales de floreșteni pentru a te abține? Măi măi! Păi ai curaj să spui, DA au BA! E bine pentru florești sau nu! Lasă-ne nene că dreptul tău de a vota cu da sau nu sau abținere! Sau la PSD funcționează dreptul tău, dar al nostru de a filma nu mai e valabil. Ciudată gândire…aaaa…am uitat …e PSD !

Păi asta era în programul electoral al PSD Florești? Ne vom abține de la vot?! Nu! Dar ce povestim. În programul PSD național era grațierea corupților? Nu! Așa că ce naște din PSD șobolani mănâncă și la Florești.

Asta e….Și știți cum e vorba aceea…..Ăla nu e așa, dacă nu e și fudul…..Așa că

Matei Dionisie Doru, PSD Homo abținicus, a scris o scrisorică la Prefectură. Și începe așa frumos…CĂTRE INSTITUȚIA PREFECTULUI CLUJ NAPOCA. De află Vușcan că l-ai retrogradat te trimite înapoi în mocirla de la Județ să fluieri pe câmpii. Sau și acolo ne abținem. Da, acum pricepem ! Abținerea la vot vine de la fluierași. Se abținea să fluiere!  Și înapoi la scrisorică. Unde se mai povestește de Legea 2015/2001. Cine dă mai mult ?! Că e vorba de Legea 215/2001 a administrației publice locale. Și Legea e cu L mare. Și Legii e cu doi i. Și multe altele….eu greșesc aici pe blogul meu, pe banii mei. Tu, consilier local, plătit din banul public, în epistole oficiale, am pretenția să scrii corect. Epistola e că nu i se pune la dispoziție actele de la ședințele de consiliu ! Adică că nu i se trimit acasă, cu Poliția Locală actele, cu fundiță roșie. A pune la dispoziție înseamnă a se oferi oricând la cerere! Dar no, PSD și reinventatul de legi…..dragnea-psd

Și că era de așteptat, colega de Coaliție în Politica coiului, tanti ALDE Florentina Vaida, a scris și ea o scrisorică. În care cere pe Legea 544 să i se prezinte stadiul de la investiții. Păi e obligația ei să se informeze. OBLIGAȚIE. Ca și consilier local! Adicătelea să meargă în primărie și să ceară acte, documente, să meargă pe șantiere și să vorbească cu diriginții de șantier, etc. Dar, pricep…e mai ușor să scrii scrisorele decât să faci ceva…..

Și la sfârșit de a mea epistolă, după ședință cine urla pe holurile instituției? Oare Matei Dionisie Doru, PSD Homo abținicus ?! Oare de ce? Aflase și el de un Nătușan cocoțat pe un Masra și pândiți de ochi trimiși de soțioara lui Nătușan?