După ce Agenția pentru Protecția Mediului Cluj a eliberat Autorizația Integrată de Mediu Fermei de Pui, aceasta a fost atacată în contencios de Primăria Florești, prin primar Horia Șulea. În Dosarul 92/117/2017 de pe rolul Tribunalului Cluj, Secția mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale (COMUNA FLOREŞTI PRIN PRIMAR ŞULEA HORIA-PETRU / Reclamant și AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI CLUJ + SC BRAVINVEST SRL / pârâți) s-a cerut suspendarea executării actului administrativ, în speța a Autorizației Integrate de Mediu. Dosarul a fost înregistrat în 22 iunie 2017.floresti_maxi

De asemenea, la nivelul Secției 6 Poliție Rurală Florești se instrumentează un dosar penal privind un posibil abuz în serviciu al directorului APM Cluj, Grigore Crăciun, în speța eliberării Autorizației Integrate de Mediu.

În altă ordine de idei, rămânând în sfera Justiției, absolut interesantă o postare de pe Facebooka  primarului Horia Șulea de zilele trecute, cu referire la o sentință a Înaltei Curți de Casație și Justiție.  Facem mențiunea că analfabetul funcțional este definită ca fiind persoana care citește un text dar nu îl înțelege, fiind incapabil de a-l rezuma sau a prezenta conținutul acestuia unei terțe persoane.

“Oare vorbim de analfabeti functionali? Sau doar de rea intentie? Oricum, eu ma amuz teribil.
Inalta Curte a respins zilele trecute contestatia mea raportata la decizia Curţii de Apel Cluj, care mentinuse raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, raport in care eram ACUZAT de un potential conflict de interese / art. 301 din Codul Penal. Foarte bine, asa au decis magistratii. Raportul ramane.
DAR, ANI nu e INSTANTA care sa stabileasca fapte/pedepse (ci o institutie a statului care potrivit procurorilor institutie a statului roman care avea in fruntea sa un personaj ce raspundea la comezi politice si realiza executii politice). Asa ca cele semnalate in Raportul ANI, un act de sesizare al unei instante, un act administrativ, au fost JUDECATE DE JUDECATORIA CLUJ SI APOI DE CURTEA DE APEL CLUJ. Judecatoria a decis ACHITAREA MEA pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese si aplicarea unei amenzi administrative, iar Curtea de Apel a eliminat si amenda, sanctiunea nemaiexistand în actele normative. De aici si pana la a pricepe ca Inalta Curte a stabilit ca sunt vinovat de conflict de interese e cale lunga. Cum spuneam, fie analfabetism functional, fie rea vointa ! “