Prezenţa la Floreşti a LIDL, Profi (cu 4 magazine), Carrefour, Pepco, Unicarm, plus Penny care construieşte de zor, a stârnit ….oare ce? Retailerii se înghesuie la Floreşti, de zici că la Cluj trebuie dată şpagă pentru a putea deschide un magazin….

Comisia de specialitate a Consiliului Judeţean Cluj a refuzat acordarea avizului consultativ pentru realizarea construcţiei Mega Image în Floreşti (zona giratoriului de la Primărie, pe DN, dreapta spre Gilău). Iniţial cei din Consiliul Judeţean ceruseră dezvoltatorului să facă acolo un parc şi nu Mega Image. Metehne comunistoide, să ceri unui proprietar să facă ce vrei tu, nu ce doreşte el pe terenul său, respectând legea. Cei de la Mega Image au ţinut cont de propunere şi au venit cu un plan de magazin cu parc şi arbori în faţă şi clădire retrasă, plus Studiu de Circulaţie.mega-image

„Nu cunosc detalii, dar mi se pare că unele atribuţiuni încep a fi confundate şi că alunecăm pe o pantă periculoasă, în care destinul unei comunităţi se decide nu la nivel local. Noi, primăria, am eliberat un certificat de urbanism şi un aviz de oportunitate. Normal, cu proiectul la noi încă nu s-au prezentat. Poate o vor face mai încolo când vor cere votul consilierilor pentru un PUZ. Oricum, eu nu mă pot opune dezvoltării comunei. Cum adică să opresc eu să vină un retailer în Floreşti, atâta timp cât respectă normele urbanistice ?! Ori, dacă mă opun, trebuie să am argumente pertinente pentru refuz. Plus de asta, eu am o gândire liberală şi consider că motorul unei economii, fie ea şi locale, este concurenţa, care aduce servicii mai bune. Oricum, repet, la noi, acte de autorizare sau pentru PUZ nu au fost depuse încă. Poate mai încolo”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Pe surse, motivul refuzului celor de la Consiliul Judeţean a fost faptul că se aglomerează municipiul. Adică Consiliul Judeţean Cluj ţine partea municipiului, deşi cică e consiliu JUDEŢEAN. Şi în loc ca municipiul să îşi facă treaba (artere mai largi, desfiinţare garaje şi parcări şi lărgire străzi, etc) se loveşte în Floreşti. Plus de asta adică cum se aglomereayă Cluj Napoca dacă în Floreşti se face Mega Image ?! Aaaaa…vin clujenii în Floreşti la shopping ? Că doar floreştenii ce fac shopping în Floreşti ce să caute apoi în municipiu ? Sau poate că e vorba de retailer-ul de vizavi, care nu vrea să aibă concurenţă? Reprezentanţii investitorului refuzat intenţionează să ceară o motivaţie clară de la Comisia de la Consiliul Judeţean pentru refuz, act ce va fi apoi analizat de avocaţii lor.